Promjene na graničnim prijelazima BiH i Hrvatske EVO ŠTO SE MIJENJA!

Zajednička komisija za praćenje provođenja Sporazuma između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima donijela je više odluka o prekategorizaciji graničnih prijelaza za granični promet.

Odobren je privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Vaganj-Bili Brig, Gabela-Gabela polje jedan, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Orahov Do-Slano i Drinovačko Brdo-Slivno u trajanju od tri mjeseca.

Radno vrijeme ovih graničnih prelaza je 24 časa, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Donesene su i odluke kojima je privremeno izmijenjeno radno vrijeme stalnih graničnih prijelaza za granični saobraćaj Vinica-Aržano Pazar, Subašići-Dvorine, Trzačka Raštela-Kordunski Ljeskovac, Zagrad-Pašin Potok, Kaldrma-Lička Kaldrma i Prolog-Podprolog. Radno vrijeme ovih graničnih prelaza tokom tri mjeseca biće 24 sata.

Osim toga, od 1. avgusta do 1. oktobra odobren je privremeni međunarodni putnički saobraćaj preko stalnih graničnih prijelaza za granični saobraćaj Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most i Drinovci-Sebešina, čije je radno vrijeme 24 sata.

Privremeni međunarodni putnički saobraćaj preko stalnog graničnog prelaza za granični saobraćaj Hadžin potok-Bogovolja odobren je na tri mjeseca, od 1. avgusta, a radno vrijeme graničnog prelaza je 24 sata.

Granična policija BiH preporučila je putnicima da tokom ljetne sezone koriste alternativne granične prelaze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*