Zamolio je prijatelja da mu čuva kuću: Kada se vratio, nije mogao verovati svojim očima!

I to se dešava: čovek da ključeve od kuće čoveku od poverenja i evo šta zatekne kad se vrati.

Hasinto Bernardo se nedavno penzionisao posle 21 godine provedene u marincima, zamolio je prijatelja Džeremija Epersona da mu pripazi kuću u Kaliforniji dok je on stacioniran u Japanu s porodicom.

Kada je odlazio na put, bio je siguran da ostavlja svoj dom u dobrim rukama. Njegov najbolji prijatelj pristao je da mu čuva kuću dok ga nema.

On mu je e vjerovao i nije očekivao nikakve probleme. Međutim, kada se vratio nakon dvije sedmice, bio je šokiran onim što je zatekao.

Kada se vratio, očekivao je da će njegova kuća biti u redu, ali ono što je zatekao nadmašilo je sva njegova očekivanja.

Trošna prizemna kuća je najviše što je Bernardo mogao da priuštiti svojoj porodici, a njegov prijatelj Džeremi imao je nešto na umu s tim kućerkom kad je obećao da će ga čuvati.

Dok je Bernardo služio u Japanu, Džeremi je prikupio 70.000 dolara da mu renovira kuću. A Bernardo nije mogao da zadrži suze kad se vratio.

Ovaj predivan prizor podsjetio ga je na pravu vrijednost prijateljstva i kako mali, pažljivi postupci mogu imati veliki utjecaj. Shvatio je da ima sreće što u svom životu ima prijatelja poput Džeremija, koji je ne samo ispunio obećanje nego i dodatno uljepšao njegov povratak kući.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*