Supruga ga je nemilosrdno tukla, a on i dalje pjevao o njoj: Tužna ispovijest bh. pjevača

Povučen i nenametljiv, pretrpio je teško fizičko i psihičko nasilje

Prije nekoliko godina javnost je bila iznenađena šokantnim priznanjem bosanskog pevača Al Dina, koji je otkrio da je pretrpio fizičko i psihičko nasilje od supruge Arduane Pribinje-Kurić, od koje se potom i razveo, ali nakon dvije godine. Imaju dvoje djece, a starateljstvo je pripalo njegovoj bivšoj supruzi, piše Kurir.

Povučen i nenametljiv, bosanskohercegovački kantautor našao se na meti medija i o tome se mnogo polemisalo.

On je tada ispričao i da mu je najteže palo što su njegova djeca morala da budu dio svega i da gledaju roditelje kako se svađaju.

– Te večeri sam normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos dodatno je eskalirao zato što Harun nije želio da ide kod majke. Poslije toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: “Ubila me je kao vola u kupusu” – rekao je tada Al Dino i dodao da mu je najteže palo to što su njihovi sinovi, gledajući sve to, vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje.

https://youtube.com/watch?v=7GXb3QWLMzA%3Fsi%3DRlv-AJmZ9pHrzQ6E

Kako kaže, nije želio da se brani, jer nije tako odgojen, za Al Dina je bilo nezamislivo da digne ruku na svoju ženu.

– Nisam odgojen da i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio – priznao je pjevač za Blic.

Razvod je uslijedio posle dvije godine povlačenja po sudovima. Arduani su pripala djeca, a Al Dinu plaćanje alimentacije.

Nažalost, sve češće smo svjedoci nasilja u porodici u kojem su najčešće žrtve žene i deca. Međutim, sve je više muškaraca koji su žrtve u braku, a o tome se jako malo govori. Između ostalog, pjevač Al Dino dokaz je da ništa ne mora da se trpi, te da treba javno govoriti o tome kako bi se razvila svijest.

– Morao sam u medijima da kažem šta se dešava, imao sam izbor ili da budem šizofreničar, ili da kažem svoju stranu priče – rekao je.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*