BIO JE 27 GODINA ZAKLJUČAN U ŠTALI, 200 METARA OD KUĆE DOK JE PORODICA MISLILA DA JE MRTAV: Ono što mu se desilo je ŠOK

Čovek koji je nestao pre skoro 30 godina u dobi od 17 godina, nakon navodne otmice, pronađen je živ u kući svog komšije. Bio je skriven u rupi u zemlji u toru za ovce ispod hrpe sena.

Prema izvješćima, smatra se da je Omar Bin Omran (ili Imran), za kojeg se priča da je dio velike obitelji s devetero braće i sestara, nestao u Alžiru prije gotovo tri desetljeća.Desetljeće u 1990-ima i ranim 2000-ima, brutalni građanski rat zahvatio je sjevernoafričku naciju, sukobljavajući vladu s islamističkim pobunjeničkim frakcijama. Tijekom tog vremena, obitelj određene osobe smatrala ga je mrtvim, kao žrtvu sukoba.

  • No, stvarnost je bila daleko nevjerojatnija: nestali muškarac otkriven je u susjednoj kući, svega 200 metara udaljenoj od vlastite obiteljske kuće.
  • Nakon spašavanja sada 45-godišnjeg Omara 12. svibnja, vlasti su privele 61-godišnjeg muškarca.Otkriće osobe, koja je navodno držana u zatočeništvu, u nečemu što je izgledalo kao podzemna šupljina nalik na tor za ovce, snimljeno je kamerom i potom podijeljeno na platformama društvenih medija te emitirano na alžirskim televizijskim mrežama.U mutnom videu vidimo svjetiljke koje osvjetljavaju jamu okruženu sijenom.
  • Omar, s osjećajem tajnovitosti, gleda prema gore, doimajući se vidno iznenađen prisutnošću potrage koja ga okružuje. Naknadno su podijeljene dodatne slike koje prikazuju čovjeka s bradom koji izlazi iz onoga za što se vjeruje da je tor za ovce. Nadalje, postoje slike koje bilježe njegove tinejdžerske godine, gdje se vidi kako sjedi uz psa i malu djecu, nekoliko trenutaka prije njegovog iznenadnog nestanka.Prema objavi alžirskih novina “El Khabar”, pseći pratitelj je otkrio njegovu aromu i počeo vokalizirati nakon što je locirao to područje.
  • Nažalost, izvješće nadalje otkriva da je otmičar psu dao otrov kako bi eliminirao sve potencijalne dokaze i spriječio šanse da bude uhićen.
  • Godine 1998. pokrenuta je temeljita istraga kako bi se locirao Omar, koji je nestao na putu do svoje srednje škole.Nakon što se otmičarev brat oglasio na društvenim mrežama kako bi izrazio svoje žalbe u vezi s ostavinskom raspravom, 45-godišnjak je otkriven kako se skriva među stogovima sijena.Na temelju izvješća iz novina, obitelj je bila prisiljena nezakonito ući u rezidenciju kako bi locirala Omara. Nakon što ga je otkrio, osoba optužena da ga je držala u zatočeništvu pokušala je pobjeći, ali je uhvaćena i privedena.

Omarova majka je, nažalost, preminula 2013. godine, nesvjesna istine o sudbini svog sina. Izvještava se da je Omar primio vijest o smrti svoje majke dok je bio u zatočeništvu. Facebook post koji je napisao njegov rođak izrazio je zahvalnost, navodeći: “Laknulo nam je što je naš rođak pronađen. Bin Omran Omar je u zadovoljavajućem stanju nakon što je nestao 26 godina. Željno iščekujemo daljnje informacije u vezi sa slučajem i istragom koja je u tijeku.

Prema državnim tužiteljima u Đelfi, planinskom gradu s oko 500.000 stanovnika, Omar će dobiti psihološku podršku i pomoć.Pretpostavlja se da je osoba koja je uhićena bila zaposlena na državnom položaju i živjela je usamljeno. Izvješća alžirskih medija pokazuju da je često viđen kako kupuje veliku količinu namirnica, naizgled namijenjenih za društvo od dvoje ljudi.

Netko bi se mogao zapitati zašto Omar nije tražio pomoć tijekom gotovo trideset godina koliko je bio zatočen.Prema izvješćima alžirskih medija, Omar je tvrdio da nije mogao potražiti pomoć zbog čarolije koju je na njega stavio njegov navodni otmičar; međutim, neki su nagađali da je njegovo sve lošije mentalno stanje moglo biti čimbenik koji je tome doprinio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*