Putnike šlagiralo kad su vidjeli što radi vozač busa: ‘Dijete me pitalo je li to normalno’

Udruga za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” objavila je na svojoj Facebook stranici snimku koja prikazuje vozača autobusa kako tipka i razgovara na mobitel dok vozi velikom brzinom po autocesti.

Snimka traje 81 sekundu, tijekom koje vozač cijelo vrijeme drži mobitel u ruci. Na početku tipka po mobitelu, vjerojatno tražeći broj, zatim stavlja mobitel na uho. Nakon što mu se nitko ne javi, provjerava zaslon, a potom razgovara sljedećih 45 sekundi.

Osoba koja je snimala sjedila je odmah iza vozača, koji je vozio desnom trakom autoceste. Udruga je navela kako se radi o vozaču Flixbusa na relaciji Split-Zagreb.

VIDEO:

https://www.facebook.com/watch/?v=837803451794063&t=0


‘Neprestano je telefonirao i tipkao’
“Snimka pokazuje vozača kako od Splita do Zagreba neprestano telefonira i tipka po mobitelu. Pored vas sjedi dijete i pita: ‘Je li to u redu da striček vozi i piše po mobitelu?’ Putnica koja je snimala bila je u Flixbusu na liniji 942c i dostavila nam je više snimaka. O svemu je obaviještena policija, a očekujemo i očitovanje Flixbusa, jer ovo nije prvi takav slučaj”, naveli su iz Udruge.

Trenutno nije još službeno poznato je li doista riječ o Flixbusovom autobusu. Poslali smo upit Flixbusu i objavit ćemo njihov odgovor čim se jave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*