BLIŽI MU SE KRAJ: Presuda Miloradu Dodiku za mjesec dana, ali prije toga očekuje ga nešto još gore

Standarda predizborna priča – uvijek neko slomljenog nosa i uvijek je to protivkandidat nekog iz SNSD-a.

Za nama je još jedno ročište Miloradu Dodiku pred Sudom Bosne i Hercegovine, gdje se vodi proces protiv njega zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u BiH.

I ovo, kao i prethodna, bilo je konfekcijsko: Odbor za doček Dodika pred Sudom, poneki povik Mile, Mile…, potom njegovi “performansi” u sudnici, koji su repriza prethodnih. Na kraju, kada izađe, ocjena da je sve farsa, politički progon…

Kako god, proces ide dalje, a 30. oktobra bi, valjda, trebali saznati šta je Sud BiH prvostepeno presudio u ovom slučaju. Do tada, još dva ročišta za završne riječi.

Prije toga rezultati lokalnih izbora koji su veoma bitni za Dodika: Bar on vjeruje da su prebitni, jer ističe da će njegov SNSD “pobijediti u 54 opštine”. To je Dodik izjavio u Rudom, ubrajajući i taj gradić u pomenutu brojku, ne osvrćući se na činjenicu da su njegovi sektaši poslali opozicionog protivkandidata za načelnika opštine Marka Novakovića na operaciju nosa koji su mu, prethodno, polomili.

Standarda predizborna priča – uvijek neko slomljenog nosa i uvijek je to protivkandidat nekog iz SNSD-a.
Dodiku je prijeko potrebna pobjeda u što više opština, kako bi se potvrdio kao neprikosnoveni lider u RS, kako je jedini političar sa kojim se treba razgovarati, kako ima snagu…, sve to ne bi li onaj 30. oktobar koliko-toliko razvodnio.

Kako sada stvari stoje, Milorad Dodik je daleko od pobjede u 54 opštine. Predaleko, bez obzira na polomljene noseve, popaljena vozila, stalno opserviranje političkih protivnika…, zloupotrebu svih javnih resursa, napisao je novinar Slobodan Vasković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*