PLAN ZA PODJELU BOSNE I HERCEGOVINE POSTOJI I PRIMJENJUJE SE: IZA SVEGA STOJI BRITANSKO-AMERIČKA INICIJATIVA?

Dobrodošli u političku ludnicu koja se zove Bosna i Hercegovina.

Državu u kojoj sve ovisi od toga kako se izjašnjavate – da li Bošnjak, Hrvat, Srbin ili ništa od navedenog. Ovo je mjesto gdje je gotovo cijeli politički sistem postavljen tako da svakoj od ovih grupa daje pravo veta na bilo koju značajnu mjeru koju bi drugi mogli donijeti.

Entitet RS bi pripao srpsko-ruskom svijetu, a Federacija BiH postala bi kao protektorat Hrvatske članica Evropske unije – piše u autorskom tekstu novinar Agencije Patria Rasim Belko, i dodaje:

Profesor britanski, koji se bavi pomorskim pravom Tettenborn je iznio ideju da BiH treba i da je bolje da se podijeli što prije, nazvavši nas u BiH divljacima koji ne znaju da koriste demokratiju. Isto tako u diplomatskim krugovima kruži priča da postoji britansko-američki plan za dezintegraciju BiH.
Plan već postoji, dodaje Jahja Muhasilović profesor Međunarodnih odnosa.

Mi sada vidimo da je to i plan koji je na Zapadu zacrtan. On nama parcijalno izlazi vrlo često kroz non papere i dokumente koji iscure pa na osnovu toga mi pokušavamo u kojem pravcu cijeli region ide, a definitivno je, to vidimo iz politika međunarodne zajednice koje se provode ovdje, da se BiH želi oslabiti, a da se od BiH hoće napraviti nefunkcionalna konfederacija u kojima će sve bitne stvari odlučivati Beograd i Zagreb – kaže Muhasilović.
Prema mišljenju Muhasilovića, plan međunarodne zajednice je da se BiH oslabi, da se sačeka povoljan geopolitički trenutak, npr. jačanje desničarskih snaga koje predvodi Mađarska, koje bi značile i raspad BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*