Gostovanja Heleza i Latića obilježila sedmicu: Brojne reakcije na intervjue kod Senada Hadžifejzovića

Reakcije se nižu svaki dan a na našem Youtube kanalu gledanost postaje sve veća i veća.

Pitali smo, naravno, opet prvi i ponovo jedini direktno o svim temama koje drugi uspješno zaobilaze. Tako smo sa gospodinom Helezom prošli sve u vezi secesije koju najavljuje Milorad Dodik;zatim o njegovom učestvovanju u smjeni Osmice i mnogim drugim temama koje možete pogledati u videuu ispod.

O Dodikovim namjerama

Helez: “Stojim pri tome da će Dodik pobjeći iz BiH! To je tačna informacija! Nisam iz OSA-e dobio podatke da Dodik sprema bijeg, a ni iz obavještajne službe OS BiH! Imam i ljude u BIA-i! Dodik se krevelji po šatorima! U RS-u najpoznatije ličnosti ispod šatora buzdovan – Mile iz Laktaša i Zmaj od Šipova! Ja se ozbiljnom politikom bavim, Dodik na niskim granama! Neće Dodik četničkim pjesmama pokolebati patriote BiH! Konobarica je za Dodika vrh, on ne izlazi ispod šatora! On je pri kraju, politički! Dogovarao je bijeg iz BiH, to je tačno!

Relacije sa Srbijom

Tražili smo budžet za kupovinu naoružanja! Srbija ulaže milijarde u svoje naoružanje, a sad je problem što i mi želimo isto! Ne mogu javno govoriti o tome kakvo naoružanje hoćemo nabaviti, pa nije to nabavka paštete! Srbija svoje naoružanje nigdje ne upotrebljava, trećerazredno je! Nijedna država vam neće dati svoje najbolje naoružanje!

“Gulenovci” u OSA-i

Učestvovao sam u smjeni Osmice i postavljanju novog šefa OSA-e! Što se tiče smjene Sebije Izetbegović, u tome učestvuje i federalna vlada i vlade kantona – koliko znam. Da li ima političke pozadine ili dogovora-ne znam. Da znam da je to istina, nikad s tim ljudima ne bih imao veze.
Imena pet “gulenovaca” sam proslijedio direktoru OSA-e. Svih pet imena su pripadnici naših Oružanih snaga ili su nekad bili.

Pogledajte cijelo gostovanje u Centralnom dnevniku
Drugo gostovanje koje je “odjeknulo” i šokiralo mnoge jeste novinara Nedžada Latića. Kao i svaki put, tako i sinoć otvorio je “Pandorinu kutiju” sa svim gorućim temama koje je ekskluzivno rekao u našoj emisiji “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem”. Donosimo vam kratki rezime cijelog intervjua zajedno sa videom koji možete pogledati na našem Youtube kanalu.

Nedžad Latić: Slučaj ubistva Dženana Memića, tema o kojoj sam pisao – dobila je pravni epilog. Bio sam upravu i za Izetbegović – da je unijela nesreću u familiju i da će naciju učiniti nesretnom. Kad sam pisao o “Bakirovim odredima” smrti, tačno sam imenovao ljude koji su sada dobili pravne epiloge. Zildžić je jedan od tih! Opisao sam tačno ubistvo Nedžada Ugljena! Drugi metak je dobio u usta, to je poruka “duboke države”! Termin “Balijska Udba” sam ja lansirao! To je tako duboko!

Pitao sam Bakira Izetbegovića

Pitao sam ga šta će mu Salko Zilžić, šta će s vehabijama?! Vjerujem da je Zildžić bio saradnik “Balijske Udbe”! To su stranački obavještajci, šmekeri! Jedan inspektor mi je rekao da ga je Osmica smijenio jer je naletio na narkodilera! Svu bagru su okrenuli prema mojoj kćerki Nejri! Nju su stranci zvali i rekli da je u opasnosti i da je treba štititi!

Mehmedović ili Bakir

Mehmedović je jedini stisnuo petlju i kandidovao se za predsjednika SDA, niko drugi nije smio! Bakir radi kao Erdogan, kao on spašava Islam i državu! Da deset Mehmedovića pobijedi, ne znam da je moguće promijeniti SDA! Ne znam šta Izetbegović radi od sebe, mislim da izaziva da ga Amerikanci stave na crnu listu! On ide samoubilački! Ne mislim da mu je babo ostavio stranku! Bakira je Turska dovela! On nije htio u politiku! Znali smo kakva je Sebija, ona je provaljena i matirana! Skaku je Bakir uhelaćio!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*