U Njemačkoj za naljepnicu možete platiti kaznu do 1000 eura

Postoje vlasnici vozila koji vole ukrašavati svoje automobile. Ne znaju svi da postoje neka pravila koja se moraju pridržavati. Samo to potencijalno može dovesti do novčane kazne. Međutim, stvari postaju problematičnije kada policija zalijepi naljepnicu na branik .

Naljepnica za branik: To je ono što se nalazi iza crvene tačke

Ako pogledate po svojoj ulici, možda ćete otkriti jedno ili dva vozila koja više nisu u upotrebi. Ovi dugo ostaju na istom mjestu. Ako na registarskoj pločici nema registarske pločice ili naljepnice, registracija se više ne odobrava. Vlasnici takvog automobila tada trebaju tražiti crvenu okruglu naljepnicu na automobilu.

To postavlja policija kada je upozorena na “ilegalno” vozilo ili ga primijeti tijekom patrole. Iza toga stoji zahtjev da se odmah ukloni i “da se više ne parkira u javnom prometu”, kako se može pročitati na takozvanoj “Crvenoj tački” prema 24.auto.de. Na hitnost problema ukazuje riječ “odmah” napisana velikim slovima, podebljana i istovremeno podvučena.

Foto: M.Zettler/Imago

Postoje vlasnici vozila koji vole ukrašavati svoje automobile. Ne znaju svi da postoje neka pravila koja se moraju pridržavati. Samo to potencijalno može dovesti do novčane kazne. Međutim, stvari postaju problematičnije kada policija zalijepi naljepnicu na branik.

Savjet za čitanje: Svatko tko ovdje postavi naljepnice za automobile platit će kaznu od 90 eura.

Tolika kazna može zaprijetiti

Ali nisu samo boja i izgled naljepnice za automobil ono što pokazuje da je potrebna hitna akcija. Na primjer, službeni propisi Bavarskog državnog ministarstva za stanovanje, graditeljstvo i promet kažu: „Parkiranje neregistriranih motornih vozila ili prikolica bez važeće službene registarske pločice na javnim prometnim površinama je upravni prekršaj i može se kazniti novčanom kaznom do 1000 eura.”

Ali budite oprezni: čak i izvan Bavarske parkiranje neregistriranog vozila na javnom parkiralištu ili uz cestu može stajati najmanje 500 eura. Ako se to ne ukloni, može se odvući, pa čak i rashodovati zbog administrativnog prekršaja. Troškove tada snosi vlasnik dotičnog vozila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*