83-GODIŠNJU ŽENU OSOBLJE GREŠKOM OTPUSTILO IZ BOLNICE, OSTAVILI JE U POGREŠNOJ KUĆI 64 KILOMETRA OD NJENE KUĆE: Kad se ujutru porodica probudila…

Starija žena otpuštena je iz bolnice na morfiju, odvedena je u pogrešnu kuću i tamo greškom stavljena u krevet od strane osoblja hitne pomoći u Skegnessu.

Joyce Wright (83) greškom je dopušteno da napusti bolnicu Pilgrim u Bostonu i ostavljena je u utorak u kuću u vlasništvu drugog pacijenta 40 milja (oko 64 kilometra) od njezine kuće u Sleafordu, Lincolnshire, piše Daily Mail.

Osoblje je za ulazak koristilo sef s ključevima u kući, prije nego što je gospođu Wright odvelo u spavaću sobu. Vlasnik kuće, drugi pacijent, trebao je biti otpušten.

capture

Njezin sin Andy (55) rekao je da nije bio obaviješten da je njegova majka poslana kući, a umjesto toga je saznao za pogrešku kada su šokirani rođaci druge pacijentice sljedeći dan pronašli gospođu Wright u krevetu.

Osoblje hitne pomoći zatim je u srijedu ujutro otišlo u kuću gdje su pronašli gospođu Wright još uvijek u spavaćoj sobi i vratili je u bolnicu.

Wright je rekao da je bio ‘jako, jako ljut’ kada je saznao za ‘epsku pogrešku’ i vjeruje da je incident ‘rezultat pritisaka pod kojima su svi’.

Govoreći za BBC, Andy je rekao da je pogreška ‘apsolutno šokantna’.

‘Bio je mrak i moja mama je bila na tabletama za ublažavanje bolova, na morfiju, pa su joj stvari očito bile malo zbunjujuće.

‘Nije baš shvaćala gdje je bila u to određeno vrijeme i očito je bila prilično pospana.’

Rekao je da se boji da bi ishod mogao biti ozbiljniji.

Rekao je za The Sun: ‘To je nevjerovatno. Što ako su mojoj mami dali pogrešan lijek? Mislio sam da pacijenti nose narukvice pa se ovo ne može dogoditi.’

Gospođa Wright je bila u bolnici nakon operacije kuka.

Navodno su je zamijenili s drugom pacijenticom koja je bila spremna otići kući.

U saopštenju bolnice stoji: ‘Razgovarali smo s pacijentima i njihovim porodicama kako bismo im ponudili naše iskrene isprike.

‘Ovo očito pada ispod standarda skrbi koji želimo pružiti. U toku je pregled kako bi se osiguralo da se to više ne dogodi.’

Gospođa Wright je navodno dobro i ‘dobre je volje’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*