„ZNATE LI KAKO JE TAMO JEDAN, KOD TREBINJA, KAKO SE ZVAO….“ Pogledajte DEBAKL MILORADA DODIKA pred kamerama

Da bi dobili suverenu i dejtonsku BiH, neophodno je usvojiti Deklaraciju o suverenosti, a to bi značilo da nema visokog predstavnika, ni stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, kazao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u emisiji Telering na RTRS-u.

-BiH ne može opstati, ukoliko nema baznog konsezusa, kazao je Dodik.

-Dajte nam tu BiH da se dogovorimo, bez stranaca Ustavnog Suda sudija. Ali, Bošnjaci to neće, a ako odbiju imam ja sljedeći dokument. Hoćete da zadrže strance u Ustavnom sudu i toga lažnog Schmidta, a mi nemamo pravo da se tome suprostavimo? Sve je ovdje nakaradno postavljeno! Ne možete održati BiH ako nema baznog koncenzusa. Јa sam spreman za dogovor, poručio je Dodik.

  • Јa ne želim biti dio nametnute matrice! On smatra da smo mi manje važni ljudi, a dok je bila Merkelova, mi smo imali jedan relativno dobar odnos i status, jer je ona razumjela kakva je ovdje situacija i odnosi, i da sasvim malo nedostaje da dirnete i da se ta prošlost vrati na scenu. I onda nam šalju tog Schmidta, kazao je Dodik.

No, Dodik se pred kamerama ponovo osramotio. Pored toga što je zamuckivao i nije se mogao sjetiti imena i prezimena političara iz socijalizma Vlade Šegrta, Dodik je otkrio i da ima problem s pojmom “voluntarizam”, piše Slobodna Bosna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*