ZAKASNILA NA AVION KOJI SE SRUŠIO, A ONDA JE SNAŠLA STRAŠNA SUDBINA: Samo nekoliko dana kasnije desilo se…

Žena koja je izbjegla smrt kada su ona i njen muž za dlaku propustili let Air Francea 447 dok je pao u Atlantski okean, umrla je u saobraćajnoj nesreći samo nekoliko dana kasnije.

Svijet je bio i ostao impresioniran pričom o Johanni Ganthaler i njenom suprugu.

Ova državljanka Italije bila je na odmoru u Brazilu sa suprugom Kurtom i kupila je avionsku kartu za Pariz.

Kako su prenijeli mediji, ovaj par je 2009. godine zakasnio na let Air Francea 447 iz Rio de Žaneira za glavni grad Francuske.

Tada se, samo nekoliko sati nakon polijetanja, avion Air Francea 1. juna srušio u Atlantski okean, što je bila najveća nesreća u istoriji kompanije.

Tom prilikom je poginulo svih 216 putnika i 12 članova posade, a istraga o razlozima pada ovog aviona trajala je tri godine.

Let 447 nestao je s radara ubrzo nakon polijetanja iz Rio de Janeira i vjeruje se da se raspao ubrzo nakon što je napustio aerodrom u Brazilu sa 228 ljudi u avionu.

Oko 30 tijela izvučeno je iz okeana na mjestu gdje se avion Airbus srušio u vodu.

Priča bi imala sretan kraj da se završila ovdje.

Johanna, koja je kasno stigla na aerodrom i propustila let Air Francea, umrla je u saobraćajnoj nesreći samo nekoliko dana kasnije.

Ona i njen suprug bezbjedno su odletili iz Brazila u njemački grad Minhen, a zatim su se odatle odvezli u italijansku regiju Bolzano (Južni Tirol).

Na putu za Kufštajn u Austriji njihov automobil je naleteo na kamion koji je dolazio iz drugog pravca.

Johanna je preminula nakon što je prevezena u bolnicu, a njen suprug je teško povrijeđen iu kritičnom stanju, prenosi Espreso

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*