Nova aviokompanija uskoro leti iz Tuzle, planirano je 10 destinacija!

Međunarodni aerodrom u Tuzli je završio dogovor s novom aviokompanijom koja planira pokrenuti poslovanje iz Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će ova kompanija uskoro ponuditi letove do čak deset različitih destinacija koristeći jedan bazni avion.

Međunarodni aerodrom u Tuzli se suočio s dramatičnim smanjenjem broja prevezenih putnika u septembru, brojeći tek 28.118 putnika. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, to je smanjenje od čak 14.232 putnika.

Glavni razlog za ovaj pad bio je zatvaranje baze aviokompanije Wizz Air i značajno smanjenje broja dostupnih linija. Trenutno, ova niskobudžetna kompanija iz Tuzle obavlja letove samo za četiri destinacije, uključujući Memingen, Frankfurt, Dortmund i Basel.

Međutim, Klix.ba je saznao da je menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli postigao dogovor s potpuno novom aviokompanijom, koja planira početi svoje operacije do kraja ove godine, u sklopu zimskog reda letenja.

Prema pouzdanim informacijama nova aviokompanija će imati jedan bazni avion stacioniran u Tuzli, s planiranim letovima na deset različitih destinacija i ukupno 20 letova sedmično.

Aviokompanija je već podnijela zahtjev nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini za odobrenje, i sada je sve u njihovim rukama. Cilj je da se letovi uspostave tokom zimskog perioda letenja.

Ove godine, od početka, Međunarodni aerodrom u Tuzli je prevezao nešto više od 530 hiljada putnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*