DJEVOJKA (19) se ubila zbog ŠEFA, PRIJE TRAGEDIJE MU POSLALA PORUKU: ne mogu više

Djevojka (19), pripadnica britanske vojske, ubila se nakon što su je sek*ualno uznemiravao šef.

Džejsli Bek pronađena je mrtva u kampu Larkhil u Viltširu u decembru 2021. nakon što je doživjela intenzivan period “nepoželjnog ponašanja”, navodi se u izvještaju istrage, a prenosi BBC.

U izvještaju unutrašnje kontrole navodi se da je Bek primila više od 1.000 poruka govorne pošte od svog šefa u oktobru 2021. U novembru je broj poruka porastao na više od 3.500. Njegovo ime nije pomenuto u izvještaju.

Gotovo je sigurno da je ovo bio uzrok njene smrti – navodi se u izvještaju.
U sedmicama prije smrti, poslala je poruku svom šefu u kojoj kaže: “Ne mogu više da podnesem. To me opterećuje.”

U razgovoru za BBC, njena majka, Lejhan Mekridi, rekla je da bi mnogi pomislili da bi najlakše bilo da ga blokira, ali da “ne možete samo da blokirate svog šefa”. Rekla je da njena kćerka nije bila voljna da prijavi takvo ponašanje zbog načina na koji je vojska riješavala prethodnu tužbu za sekualni napad. Naime, u julu 2021. godine, Bek je sekualno napao policajac dok je bio na vježbama. Nadležni su rekli da je incident prijavljen, ali nije proslijeđen policiji.

Uvijek je bila potištena, bilo joj je dosta njegovog ponašanja, to počelo da uništava posao koji je zaista uživala da radi – rekla je majka i odbacila optužbe da je porodica kriva za njenu smrt.
Bek, koja se pridružila vojsci sa 16 godina, nije imala dijagnostikovana mentalna oboljenja, navodi se u izvještaju.

Naše misli ostaju sa porodicom i prijateljima Džejsli-Luiz Bek u ovom teškom trenutku. Okolnosti oko smrti, uključujući uzrok, tek treba da utvrdi mrtvozornik. Bilo bi neprikladno dalje komentarisati dok se mrtvozornikova istraga ne završi – rekao je portparol vojske.
(BBC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*