Nihad Čolpa: Krvoločni neprijatelji države čekaju priliku da na Bošnjake stave etiketu ekstremista

“Naša planeta definitivno više nije sigurno i lijepo mjesto za život. Pokolj civila i djece u bolnici u Gazi, masovno ubijanje omladine na muzičkom festivalu u Izraelu i ubistva dva civila u Briselu pokazuju da su civili i djeca postali legitimna meta gdje god žive. ” naveo je u svojoj objavi političar iz Sarajeva, Nihad Čolpa.

“Požar sa Bliskog istoka može se proširi na cijeli svijet. Odmazda i pokolj civila i djece može se dogoditi bilo gdje i bilo kada ukoliko svjetske sile ne suzbijaju buktinju. Nadam se da će razum nadvladati zlo.” napisao je Čolpa.

Čolpa je i ukazao na reflektovanje krize na situaciju u našoj zemlji.

“Bez imalo zadrške mogu reći da doba u kojem se nalazimo podsjeća na period nakon 11. septembra 2001. godine. Posebno će teško biti donositi odluke našoj državi, jer smo država sa visokim postotkom muslimanskog stanovništva koji u dobroj mjeri gaji senzibilitet prema Palestinskim muslimanima.” napisao je Čolpa povodom dešavanja na Bliskom istoku.

Nije lako biti Bošnjački političar
“Mislim da danas nije lako biti u cipelama bošnjačkih političara na mjestima gdje se odlučuje i vrhu Islamske zajednice. Krvoločni neprijatelji države čekaju priliku da na Bošnjake stave etiketu ekstremista. Uočljivo je da neprijatelji države imaju logistiku kako bi ostvarili svoje namjere. ” ukazao je.

Čolpa tvrdi i da se prethodnih dana pojavilo na stotine lažnih naloga na Facebook i X sa ciljem potpune radikalizacije Bošnjaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*