“Nalog za hapšenje(?!)” – Vasković: Dodik je odlučan da izazove sukobe u BiH, a Višković…

Do tada, otvoreno Dodik i njegovi najbliži saradnici prijete incidentima/sukobima. Posljednji je to učinio Radovan Višković nakon razgovora sa Johannom Sattlerom

Miloradu Dodiku, koji je potopio sve svoje političke lađe i sada se bori za goli opstanak na političkoj sceni BiH, ostali su, kao jedini alat, sukobi.

Već duže vrijeme ne postoji nikakva sumnja u to da će Dodik izazvati sukobe, ukoliko bude mogao, i širih razmjera, samo da bi zaustavio proces koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH, a u kojem je optužen za nesprovođnje odluka visokog predstavnika za BiH.

Dodik je jednom sjeo na optuženičku klupu, utvrdio da je pretvrda za njega i, izvan svake razumne sumnje, odlučio da više ne prisustvuje suđenjima, po cijenu izazivanja sukoba, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

PO NAREĐENJU

Svako sjedanje na sudsku klupu, kako navodi Vasković, Dodiku skida rejting u ogromnoj mjeri, javno ga predstavlja preslabim i nemoćnim, a njegovo ponašanje pajaca na prvom ročištu kada se izjašnjavao o krivici, pokazalo je koliko je uplašen i nemoćan.

“Dodik će se, nema nikakve dileme, u određenom trenutku, prestati pojavljivati pred Sudom BiH u navedenom predmetu.

Ne bih isključio ni mogućnost da mu to “naloži” Narodna skupština RS, kako bi mogao da se sakrije iza takve odluke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*