Milioni stanovnika Njemačke mogu se nadati da će dobiti do 5.200 eura

Mnogi troškovi poput vode, struje ili plina ne mogu se odbiti od poreza – ali postoje drugi dodatni troškovi koji se svakako isplati navesti u prijavi poreza

Milioni stanovnika Njemačke sada se mogu radovati novim subvencijama koje im omogućavaju da stave u džep do 5.200 eura. Ovdje možete saznati na koji način to učiniti.

Osobito u vrijeme inflacije, mnogi ljudi u Njemačkoj žele i trebaju štedjeti. Zato ste još sretniji ako imate jedan ili dva eura viška u novčaniku. Vrlo je važno znati kako su uvedene nove subvencije koje će moći koristiti milioni građana, te bi isti uskoro u novčaniku mogli imati i do 5.200 eura viška, pišu njemački mediji, prenosi magazin Fenix.

Mnogi građani ne znaju ništa o dodatnom novcu
U ovom slučaju govorimo o računima koji dospijevaju svake godine, te koji su apsolutna noćna mora za milione građana.

Evo ko je najviše profitirao od kraha tuzlanskog aerodroma. Reagovali iz Tuzle
Mnogi troškovi poput vode, struje ili plina ne mogu se odbiti od poreza – ali postoje drugi dodatni troškovi koji se svakako isplati navesti u prijavi poreza.

Preporučljivo je dobro pogledati svoje troškove i poreze i potražiti nove subvencije. Tu spadaju, između ostalog, usluge iz obrtničkog sektora. Radovi na obnovi i renoviranju, popravci, čišćenje ili drugi radovi na održavanju nekretnine također se mogu razmjerno odbiti od poreza.

Radovi mogu biti izvršeni u samom stanu, kao i u zajedničkim prostorijama ili na pločniku. Ako ste troškove plaćali iz vlastitog novčanika, dobit ćete nove subvencije vraćene u obliku poreza.

Njima se ovo posebno isplati
Ove nove subvencije posebno su isplative onima koji žive u zgradama s više stanova. Tu postoje sustavi koje je potrebno redovito provjeravati. Osim toga, tu je i održavanje zgrada za iznajmljivanje, koje se često povjerava vanjskim firmama.


Vlasnik nekretnine često takve troškove želi prebaciti na svoje najmoprimce, što nije dopušteno.

Novac koji je uložio u radove, vlasnik nekretnine može dobiti natrag od porezne uprave. S novim potporama možete dobiti natrag do 5.200 eura, navode njemački mediji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*