VIDEO Snježno nevrijeme pogodilo Srbiju, Rumunjsku, Bugarsku. Izvanredno stanje u nekoliko regija

U Bugarskoj je više od 1000 mjesta isključeno iz električne mreže, a na mnogim mjestima je zaustavljen cestovni i željeznički promet, te ponegdje i zračni, javile su agencije

Snježna nevremena pogodila su u nedjelju istočni dio Balkana, pa su se Srbija, Bugarska i Rumunjska suočile s problemima u prometu i opskrbi električnom energijom. Snježne padaline prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu.

Velike količine snijega uz temperaturu ispod nule i jak sjeverozapadni vjetar stvorile su velike probleme u Srbiji. Nakon gotovo 30 sati padanja snijega mnogi građani našli su se u opasnim situacijama. Vatrogasno-spasilačke jedinice izašle su na nekoliko terena među kojima je bio i zatrpani autobus s 24 osobe. “U akciji koja je trajala čitavu noć, naši kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa”, navodi se u objavi MUP-a Srbije na Instagram profilu.

Zamjenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS Aleksandar Radosavljević, izjavio je da su vatrogasci intervenirali u različitim dijelovima zemlje, uključujući Ivanjicu i Novi Pazar. Evakuirane su dvije osobe u mjestu Dobri Do, a na planini Tari su spašeni gosti hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, piše Blic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*