Hrvatica u Švicarskoj: ‘Odlazim po mraku i vraćam se po mraku. Dnevnu svjetlost vidim samo vikendom’

Posao u skladištu je takav da ste u zatvorenim dvoranama bez dnevne svjetlosti – što znači da u suncu, odnosno u dnevnoj svjetlosti mogu uživati jedino vikendom. Ne žalim se na primanja koja su nešto veća nego u Njemačkoj gdje sam radila prije pet godina, ali je ovdje posve drugačije – navodi.

Prije godinu i pol dana preselila se iz BiH u Švicarsku gdje je pronašla posao, te na taj način pokušava poboljšati svoju životnu situaciju, ali i onu od svoje obitelji. Njezino ime je Franka i ispričala je kako je ostvarila ono što je uvijek željela u Švicarskoj, ali je i puno toga izgubila.

U Švicarskoj radi u skladištu, a za Fenix-magazin ispričala je kako se naviknula. Na putu do posla i natrag izgubi više od dva sata dnevno.


– Radim dnevne smjene jer noćne ne mogu izdržati. Smjena počinje u 8 sati, a s poslom završavam u 17 sati. Ali kako putujem duže, dosta ranije moram ustati, praktično odlazim po mraku i po mraku se vraćam. Posao u skladištu je takav da ste u zatvorenim dvoranama bez dnevne svjetlosti – što znači da u suncu, odnosno u dnevnoj svjetlosti mogu uživati jedino vikendom. Ne žalim se na primanja koja su nešto veća nego u Njemačkoj gdje sam radila prije pet godina, ali je ovdje posve drugačije – navodi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*