ODMOTAVA SE KLUPKO MONSTRUOZNOG UBISTVA KOJE JE POTRESLO BALKAN: Slažu se kockice, dokazi potvrdili JEZIVE slutnje!

Gavril Bubevski, šef Osnovnog javnog tužiteljstva u Skoplju, potvrdio je da se trenutno vještače materijalni dokazi vezani za istragu ubojstava Vanje iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa. Ovi dokazi poklapaju se s iskazima osumnjičenih koji se trenutno nalaze u policijskom pritvoru.

Prema riječima Bubevskog, istraga trenutno napreduje kao što je već navedeno, a fokus je na analizi materijalnih dokaza. Može se potvrditi da su materijalni dokazi u skladu s iskazima osumnjičenih. Međutim, Bubevski se suzdržao od davanja konačnog odgovora o tome ostaje li motiv ubojstva nepromijenjen, konkretno vezano za osobnu financijsku korist, prenosi Skopje1.

Optužnica će sadržavati jedan od osnovnih materijalnih dokaza, kao i dodatne činjenice koje će se otkriti kroz dokazni materijal.

Prema skopskom tužiteljstvu, trenutno je u tijeku temeljita istraga kako bi se otkrile sve bitne informacije u vezi s gnusnim zločinom. Turske vlasti sada poduzimaju radnje povodom zahtjeva za izručenje Ljupče Palevskog, kojeg je tužiteljstvo označilo kao idejnog tvorca, organizatora, glavnog koordinatora i stvarnog počinitelja ovih brutalnih ubojstava.

Predsjednik Stevo Pendarovski izrazio je namjeru da komunicira s turskim predsjednikom Erdoganom kako bi se ubrzao proces izručenja. Građani Sjeverne Makedonije, ali i cijelog Balkana, sa zebnjom očekuju izručenje Ljupče Palevskog, prvoosumnjičenog za tragično ubojstvo 14-godišnje Vanje Gočevske u Skoplju. No, najveća enigma koja svima muči jest uloga Vanjina oca u njezinoj otmici. Aleksandar G. trenutačno je pritvoren zbog sumnje da je otmičarima odao podatke o tome gdje se nalazi njegova kćer. To postavlja pitanje zašto bi učinio tako nešto, a odgovor bi mogao biti ukorijenjen u njegovoj prošlosti.

Vanja Gorčevski je 27. studenog protiv svoje volje odvedena iz stana koji je dijelila s majkom i sestrom. Otmicu je orkestrirala skupina predvođena Palevskim, koji je trenutno u pritvoru i očekuje se da će iz Turske biti vraćen u zemlju. Zanimljivo, tvrtka Palevsky sudjelovala je u gradnji upravo zgrade u kojoj je Vanja stanovala, a njezin je otac slučajno bio vlasnik stana. Slijedom toga, može se zaključiti da su posjedovali zamršena saznanja o prostorijama, što je omogućilo otmicu Vanje.

Daljnjom istragom policija je utvrdila da je Vanjin otac Aleksandar dao podatke o njezinom mjestu i točnom kretanju. Nakon toga je uhićen, a na ispitivanju od strane vlasti oštro je negirao bilo kakvu umiješanost u počinjenje zločina.

Bez razjašnjenja zašto je sudjelovao u otmici vlastite kćeri, određen mu je pritvor od 30 dana. Prevladavajući narativ u Sjevernoj Makedoniji, prema novinaru Kristijanu Landovu, vrti se oko nagađanja da je Aleksandar nagomilao kockarske dugove i pokušao iznuditi novac od Zorice.

Landov navodi da se vjeruje da je Vanjin otac Aleksandar ubojici odao podatke o tome gdje se Vanja nalazi, što je dovelo do pomno planiranog zločina. Poznavatelji Aleksandra opisuju kao problematičnu osobu koja se bori s ovisnošću o kocki i drogama. Potječe iz bogate skopske obitelji, a njegov je otac bio na istaknutoj poziciji direktora tvrtke u Poljskoj. Javnost je bila zgrožena Aleksandrovim nedostatkom empatije, jer je drsko dizao palac prema novinarima dok su ga vodili na sud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*