EVO ŠTA MORATE ZNATI: U ponedjeljak starta prva redovna linija Lumiwingsa

Prema planu, u ponedjeljak ujutro u 7:30 startat će prva redovna linija kompanije Lumiwings sa Aerodroma Tuzla. Prvi putnici odletjet će za švedski grad Halmstad.

Nadamo se da će već prvi let biti dobro popunjen s obzirom da je Aerodrom objavio da je od početka prodaje za nove letove kompanije Lumiwings prodato skoro 3.000 karata.

Putnicima i posadi želimo sretan let uz želju da se saradnja Aerodroma Tuzla i kompanije Lumiwings ostvari na obostrano zadovoljstvo, i naravno, zadovoljstvo putnika.

U nastavku prenosimo sa portala putujte.ba važno obavještenje:Važno obavještenje LumiwingsaAviokompanija Lumiwings onemogućila je za prvi mjesec dana prijavu putem interneta, odnosno on line check in za sve putnike koji putuju sa aerodroma Tuzla.

Razlog tome, kako su naveli, je dodatna provjera dokumenata pa će tako svi putnici, bez obzira da li imaju za predati prtljag ili ne, morati doći na šalter za registraciju putnika kako bi se besplatno čekirali i dobili kartu za ukrcavanje.

Inače, aviokompanija Lumiwings u svakom slučaju ne naplaćuje aerodromski check in ali ima opciju besplatnog check ina (prijave na let putem interneta) 24 h prije leta, a to je svakako bolja opcija za putnike koji žele da izaberu sjedište i sjede do saputnika kao i za sve koji ne žele da čekaju u redu za čekiranje na aerodromu. (www.putujte.ba)

Tuzlarije

Najavljeno je da će Lumiwings na Aerodromu Tuzla stacionirati kao bazni avion Boeing 737-700 sa 149 sjedišta, ali prema raspoloživim informacijama još nije doletio u Tuzlu. Prema posljednjim informacijama sa flightradar24.com ovaj avion je prethodna dva dana letio na linijama u Italiji.

Tuzlarije

Zanimljivo da flightradar za letove Tuzla-Halmstad, pod brojem L9315, u planu ima letove i sa avionom Embraer E195LR, takođe i za letove za Stokholm (L9313) pa će tako 22. i 25. decembra ove letove obaviti Embraer.

Tuzlarije

Tuzlarije

Embraer ima tridesetak sjedišta manje od Boeinga, noviji je, manje troši pa se može pretpostaviti da je u pitanje ekonomisanje u odnosu na broj prodath karata.

Još jednom, sretno svima.

N.K.

(tuzlarije.net)               

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*