Thompson hitom čestitao Hrvatima sv. Ivana, ta pjesma izazvala je bijes u Srbiji: Evo i zašto

Na Facebook stranici pjevača Marka Perkovića Thompsona objavljena je njegova pjesma pjesma “Moj Ivane”, ispod čega je napisana čestitka za imendane svih Ivanima i Ivanama. “Za naše Ivan/e. Sretan imendan svima koji nose ime sv. Ivana!”, pisalo je, a ta objava dobila je tisuću lajkova i stotine komentara ispod kojih Hrvati jedni drugima čestitaju blagdane i imendan.

Naime, Thompsonov hit “Moj Ivane” u Subotici je prije gotovo četiri godine izazvao pravu dramu. Mediji u susjednoj državi zgražali su se nakon što je otkriveno da je lokalna radijska postaja Radio Subotica u četvrtak u eter pustila pjesmu hrvatskog pjevača, ni manje ni više nego Thompsona. “Čak i da ne znamo o čemu govori pjesma, sama činjenica da je izvodi hrvatski pjevač Thompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, radio stanice koja bi trebala služiti kao gradski servis ovog grada”, pisao je tada beogradski tabloid Alo.

Pjesma izazvala pomutnju
Spomenuti srpski portal je također komentirao kako pjesma aludira i na događaje na Kupresu 1992. godine. Napisali su i kako će jedan Subotičanin protiv radija podnijeti prekršajnu prijavu, a objavili su i transkript prepiske prema kojoj se vodstvo radija navodno ispričalo bijesnim slušateljima tvrdeći da se radilo o “internoj pogrešci”.

Podsjetimo, na Thompsonovoj stranici na sv. Stjepana je također osvanula objava povodom blagdana, objavljena je pjesma “Radost s visina”, iz 2002. godine, s albuma “E, moj narode”. “Prekrasna pjesma, Marko! Nećemo izgubiti nadu, jer vjerujemo da će biti bolje”, “Ne gubimo nadu i kad je teško”, “Sve lijepo napisano i otpjevano, sretan Božić Marko i cijeloj tvojoj obitelji”, bili su samo neki od komentara. Inače, “E, moj narode” peti je Thompsonov studijski album, koj je 2002. godine objavila diskografska kuća Croatia Records. Album je polučio uspješnice: “Iza devet sela”, “E, moj narode”, “Neću izdat ja”, “Moj Ivane” i “Stari se”.

Inače, Thompson je prije koji tjedan na privatnoj zabavi u Čavoglavama pred generalom Antom Gotovinom i prijateljima izveo novu pjesmu “Pjevaj Sokole”, a pjesma se brzo proširila društvenim mrežama. Njegov kolega, Tiho Orlić, ne smatra da je to u redu. “Obožavatelji su snimili tu demo varijantu, a pjesma zapravo još nije puštena. Žao mi je što su mu to napravili, ipak treba pričekati da glazbenik sam objavi svoje stvari”, otkrio je.

Borak.tv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*