Dodik i Đokovići doživjeli udarac, ovakvu novogodišnju ‘čestitku’ su teško očekivali

Bliži nam se oproštaj od 2023., a u njezinim posljednjim danima, mnogi rade i objavljuju planove za novu godinu, što vrijedi i za svijet vrhunskog tenisa. U tim planovima ponovno je i jedini hrvatski ATP turnir, Plava Laguna Croatia Open u Umagu, i dalje u kalendaru ATP Toura, no nema jedne poslastice iz susjedstva, u Banjoj Luci, koja je u nedavno završenoj sezoni ugostila turnir Srpska Open.

Novi kalendar ATP Toura, za 2024. godinu, nema turnir u srpskom entitetu u Bosni i Hercegovini, u dijelu sezone na zemljanim terenima u Europi, u zagrijavanju igrača za Roland Garros. Bilo je to natjecanje iza kojeg je stajao Milorad Dodik, čelnik srpskog entiteta u BiH, a važnu ulogu imala je obitelj Đoković, s velikim poslom u vodstvu turnira.

Novak Đoković bio je glavna zvijezda na terenu, a njegov mlađi brat Đorđe bio je direktor turnira. Svi su sada ostali u tuzi jer turnira u 2024. godini neće biti, kako govori objavljeni kalendar.

Screenshot: Twitter

Direktor Đoković pričao o planovima

Ranije ove godine, o planovima za nastavak puta turnira u Banjoj Luci govorio je Đorđe Đoković, direktor turnira.

“Napravit ćemo apsolutno sve da se ATP turnir vrati u Banju Luku. Supervizor nam je dao sjajne ocjene za organizaciju Srpska Opena i puno nam pomogao. Postojala je velika skepsa, ali uspjeli smo ovo organizirati na vrhunskom nivou i hvala vam svima na tome”, pričao je mlađi Đoković u završnoj riječi ovogodišnjeg turnira.

Dogodine se u Banjoj Luci ipak neće igrati na ATP Touru, unatoč naporima o kojima je govorio direktor turnira.

Novak doživio udarac na terenu

Ovogodišnje izdanje turnira je gledateljima najviše ostalo u pamćenju zbog nastupa Novaka Đokovića, no srpska teniska legenda tada nije otišla dalje od četvrtfinala. U borbi za polufinale slavio je sunarodnjak Dušan Lajović.

Nakon tog udarca na terenu koji je zadao Đokoviću, Lajović je u nastavku tjedna u Banjoj Luci otišao do kraja. Time je proslavio drugi naslov u karijeri na ATP Touru, a prvi je bio u Hrvatskoj, 2019. na umaškom ATP turniru.

Iz pobjede u Banjoj Luci, Lajović najviše pamti kako je slavio protiv Novaka Đokovića, a kasnije je došao do pobjede i nad još jednim igračem iz društva prvih 10 na svijetu. U finalu je bio jači od Rusa Andreja Rubljova.

Turnir ranije bio u Beogradu

Srpska Open u Banjoj Luci je u nedavno završenoj teniskoj sezoni nastavio tradiciju koja je ranije u kalendaru ATP Toura trajala u Beogradu, no novi kalendar pokazuje da novog poglavlja ove tradicije neće biti.

To vrijedi barem za 2024. godinu, a hoće li se povratak možda dogoditi u nekoj narednoj sezoni, ostaje da vidimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*