Š0K U SRBIJI! Srđan Đoković sve otkrio- “Uništen sam, RAZDVOJILI SMO SE” (FOTO)

I sami ste mogli da zaključite da ćemo danas da se bavimo sa jednom zanimljivom temom, a koja se svakako odnosi na najboljeg tenisera na svijetu, Novaka Đokovića. US open nam se polako bliži, a ono što sve zanima jeste da li ćemo na ovom turniru imati priliku da gledamo i Noleta, ali kako sada stvari stoje, odnosno poznavajući njihov strog sistem male su šanse za tako nešto. Također, prije nekoliko dana fanovi Đokovića su se razočarali kada je on neočekivano ispao u trećem kolu turnira koji se održava u Monaku.

Nole je vezano za to izjavio da je ovo možda i najgori turnir koji je on odigrao u svojoj karijeri, u kojoj je on imao puno uspona i padova. Njegova porodica oduvijek je bila njegova najveća podrška, a sa svojim ocem Srđanom on je veoma blizak. Jednom prilikom on je govorio o tome da su njegovi roditelji porijeklom iz Crne Gore, pa je na to rekao: ”To je ono što i mene zbunjuje i dan danas. I moji su, i otac i majka, iz srpskih plemena iz Crne Gore, i ja nikad neću promeniti mišljenje, mi smo isti, ličimo kao jaje jajetu, i mi smo definitivno isti tim, sa istim dresovima.” Zatim je on rekao i to da nikakva više raspodjela nije potrebna jer Srba je svakako jako malo, pa dodatna neslaganja i varnice su po njegovom mišljenju zaista bespotrebna.

Novak se tenisom bavi od svoje četvrte godine, a u toku svoje karijere on je osvojio 10 Australijan opena, i ukupno ima 93 titule, a na prvo mjesto ATP liste on je stigao davne 2011. godine. Nole ima i dvoju braće koji su također usko povezani sa tenisom. Zanimljivo je to da je on u svom dokumentarcu rekao kako se mnogo puta dešavalo da on želi da odustane, da pomisli kako on više nije dovoljno dobar za ovaj sport, kao i to da je bilo situacija kada je on sjedio na klupi, a samo je htio da sve i svi oko njega nestanu, ali tako nešto je i sasvim normalno, jer svi mi imamo i uspone i padove. Vaša mišljenja?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*