DEČAK (11) UPUCAO DRUGARE: Poput ubice sa Vračara, mališan uzeo pištolj od roditelja, pa krenuo u pohod!

Jedanaestogodišnji dječak je priveden nakon što je ustrijelio dvojicu 13-godišnjaka tijekom sukoba na nogometnom treningu u središnjoj Floridi. Nakon fizičkog obračuna, mladi napadač je pristupio vozilu svoje majke i iz njega izvukao pištolj te ispalio jedan hitac, izvijestila je lokalna policija. Dječak se sada suočava s optužbom za pokušaj ubojstva drugog stupnja. Šef policije Mike McKinley također je napomenuo da bi odrasli, uključujući majku dječaka, mogli biti suočeni s optužbama zbog nepropisnog rukovanja vatrenim oružjem. Trenutačno nije jasno što je dovelo do prvotne svađe, koja se odvijala tijekom nogometnog treninga. McKinley je izvijestio da se svađa premjestila s sportskog terena na parkiralište prije nego što je mladi napadač pristupio oružju u vozilu svoje majke.

Ranjeni dječak koji je pogođen u ruku primio je medicinsku pomoć i pušten je iste večeri, dok se drugi ranjeni, koji je ustrijeljen u torzo, nalazi u stabilnom stanju nakon operacije. Uspomene sežu unatrag pet mjeseci kada se u Srbiji dogodio stravičan incident u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vlačaru u Beogradu. Tada je četrnaestogodišnji Kosta Kekmanović ubio devetoro svojih školskih kolega i čuvara škole. Kosta, koji sada ima četrnaest godina, trenutačno se nalazi u Klinici za dječju i adolescentnu neuropsihijatriju i prati nastavu putem internetskog učenja. Prema izvorima, Kosta je dobio posebnu sobu opremljenu svim potrebnim za online nastavu, koja se izvodi putem interneta.

S obzirom na cijelu situaciju, profesori nisu mogli osobno dolaziti Kosti, pa su pronašli rješenje unutar klinike kako bi mu omogućili pristup predavanjima putem interneta. Izvor iz Republike.rs izvijestio je da je nastavno osoblje Osnovne škole “Dr. Dragan Hercog” u Beogradu ponudilo Kosti online nastavu, koja je dosad bila uspješna. Naglasio je da Kosta ima svu potrebnu opremu u svojoj sobi, ali da ocjene još nisu krenule. Profesori su se u početku osjećali nelagodno predajući učeniku koji je nekoliko mjeseci ranije počinio stravičan masakr ubijajući svoje prijatelje i školskog čuvara. Ipak, trenutno sve ide prema planu.Istaknuto je da profesori koji rade s Kostom Kekmanovićem inače rade s teško bolesnom djecom, dok je Kosta fizički zdrav i nema poteškoća u razvoju. No, situacija je neobična zbog Kostinog prethodnog zločina i činjenice da se radi o učeniku koji nije pohađao školu na uobičajen način.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*