“TAJNI RADAR” SNIMA U OBA SMJERA: U samo 33 dana izrečeno 7.800 kazni za brzu vožnju- evo gdje

Vozači u austrijskom Traunu od jeseni prošle godine moraju dobro paziti kako voze i voze li prebrzo. Gradske vlasti su odlučile kupiti vozilo u kojeg je ugrađen radar koji u oba smjera snima vozače koji voze brže od dozvoljene brzine.

Bijeli VW Caddy opremljen je prednjom i stražnjom kamerom pa može “bljeskati” u oba smjera. Razlog korištenja ovakvog radara bile su brojne pritužbe građana na vozače koji prebrzo voze kroz zone u kojima je ograničenje brzine 30 ili 50 km/h.

Gradonačelnik Trauna Karl-Heinz Koll (ÖVP) komentirao je prve rezultate ovog projekta.

– To je katastrofalno. Vozilo s radarom je u 33 dana zabilježilo 7.800 vozača koji su vozili prebrzo, rekao je Koll.

Radar nije korišten nekoliko dana tijekom novogodišnjih praznika. Preciznija procjena proteklih tjedana bit će dostupna za nekoliko dana.

– Međutim, nije došlo do poboljšanja situacije. Najgori slučajevi bili su vozač koji je vozio kroz zonu od 50 km/h brzinom od 119 km/h i onaj koji je uhvaćen pri brzini od 98 km/h u zoni od 30 km/h, rekao je Koll.

Ako je vozač uhvaćen, podaci se automatski šalju okružnoj upravi, koja potom izdaje kazne. U grad Traun ide 100 posto prihoda. No Koll naglašava da se ne radi o novcu, već o sigurnosti.

– Moramo spriječiti ovo ludilo brze vožnje, zaključio je Karl-Heinz Koll.

Fenix-magazin/MD/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*