Svi budite spremni! Dolaze nam tri najledenija mjeseca ikada! SIBIR nas očekuje do kraja ove godine! (FOTO)

Posljednjih nekoliko godina skoro smo i zaboravili kako izgleda prava zima, jer s obzirom na klimatske promjene temperature rastu i snijeg je padao jako kratko. Prema riječima meteorologa, ova zima će biti nekako drugačija, iako nam tek za nekoliko dana kalendarski stiže zima, prethodnih nekoliko dana je snijeg uveliko padao.

Marko Čubrilo je sada iznio dugoročnu prognozu za najhladnije doba u godini koje je pred nama. Prema njegovim riječima ovaj put ćemo imati padavine koje će biti čak iznad prosjeka, naročito u ovom mjesecu i u februaru sljedeće godine. Također je rekao kako bi građani trebali da se pripreme za mnogo više padavina.

Iako bi u odnosu na januar, temperature u februaru trebale biti malo više, on je najavio da će ipak februar biti itekako hladan, a kada je riječ o drugoj polovini decembra, dolazit će do čestih promjena i smjena padavina i snijega i otopljavanja. Januar bi također mogao biti hladan i pun padavina, dok se u februaru očekuje nalet hladne struje iz Rusije koji će donijeti padavine i niske temperature.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*