Kako je Brena 1982. govorila o svom odgoju: Odrasla sam u muslimanskoj porodici

  
  

Lepa Brena decenijama unazad jedno je od najprepoznatljivijih imena muzičke scene u regiji, a na mrežama je ponovo podijeljen njen intervju iz 1982. godine za TV Novosti – što je ujedno bila i njena prva naslovnica magazina.

U ovom intervjuu Brena je govorila o svojoj porodici, imenu, radnim navikama, ali i o tome kako provodi vrijeme kada ne nastupa. Otkrila je kako njeno ime znači nagrada ili pohvala.

” To je ime turskog porijekla i znači nagrada ili pohvala. To sam slučajno saznala od jednog Turčina, dolazio je u Brčko i prodavao neke stvarčice, još prije dok je moglo tako da se prodaje. Mislim da to ime meni sasvim odgovara i ocrtava moju pravu ličnost. Ja sam mnogo ponosna na sebe. Ne cijenim i ne poštujem nikog u životu koliko poštujem sebe. Nastojim da nikoga ne potcjenjujem, spremna sam svima da pomognem – čak i bez obzira na to da li mi je neko odmogao – ali mnogo poštujem sebe”, kazala je za TV Novosti.

Na pitanje da li su je tako učili u porodici pjevačica je kazala: “Odrasla sam u jednoj patrijahalnoj, muslimanskoj porodici koja je mnogo razmišljala o ugledu jedne devojke, o poštovanju devojke koja treba da bude žena i majka. Moje kućno vaspitanje odrazilo se na školu: bila sam super đak. Mislim da je moje ponašanje moglo da posluži za primjer mnogim djevojkama”.

Pojasnila je kako je njena petočlana porodica živjela od jedne radničke plate njenog oca koji je bio medicinski tehničar.

“S jednom takvom platom mnogo se teško opstaje, sve troje smo se školovali. Mi nismo željeli da budemo neko i nešto, već da završimo školu da možemo da pomognemo svoje roditelje. Mi sa jednom takvom platom nismo mogli sebi da ispunjavamo želje, mogli smo samo da živimo. Snalazili smo se…”, kazala je.

Govoreći dalje o imidžu Lepe Brene, napomenula je da je on stvoren za show biznis.

“To je odraz potrebe. Mislim da je narod osjećao neku potrebu za nekom Lepom Brenom ili lepom Katom. Narodu je, jednostavno, trebao neko da se iskali. Mada, ja nisam svoj spoljni izgled koristila kao glavni preduslov da nešto učinim. Lepa Brena je ‘duge noge za igranje, vito telo za gledanje, belo grlo za pevanje, samo oči za plakanje…’”, kazala je.

KLix.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*