Slijede HAPŠENJA i novo SUĐENJE! Ko je ubijao pacijente kineskim respiratorima? Tužilaštvo istražuje

Hadžifejzović: “Slučaj ‘Respirator 2’ je teža istraga! Da li je neko, ko, koliko, kada umro zbog kineskih respiratora?!”
Hadžifejzović: “Postoje optužnice porodica umrlih; u arhivu su naše emisije sa potresnim svjedočenjima. Postoje dokazi iz suđenja ‘Respiratori 1’. Postoje imena, nadimci, skraćenice, izjave, svjedočenja, tonski zapisi i zapisnici (…).”

“(…) pitanje je samo hoće li Tužilaštvo – ili ko – odlučiti da se krene u akciju ‘Respiratori 2’. Ako se krene, onda će ‘Respiratori 1’ biti mali slučaj u odnosu na ‘Respiratore 2’.”

Osim što su respiratori koje je nabavila Federalna vlada precijenjeni, ti uređaji po svojim karakteristikama nisu bili namijenjeni za liječenje teško oboljelih Covid pacijenata, već kao transportni, prijenosni respiratori. Znao je i Fadil Novalić da su respiratori loši. Znala je to i generalna sekretarica Federalne vlade, Edita Kalajdžić, i šef Novalićevog kabineta, Hasan Ganibegović, a ta su im saznanja direktno stigla od Sebije Izetbegović. Korištenje tih respiratora na Intenzivnoj njezi, ispostavit će se, za neke je bilo kobno. Za bespomoćne građane u jeku pandemije – stravično.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*