PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA UŽASNE TRAGEDIJE: Avion promašio pistu i srušio se na automobil, dve osobe izgubile život!

vionska nesreća u Belgiji: Poginule dve osobe

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA UŽASNE TRAGEDIJE: Avion promašio pistu i srušio se na automobil, dve osobe izgubile život!


Danas se desila tragična avionska nesreća u Belgiji, kada je mali nemački turistički avion promašio pistu prilikom sletanja, usled jakog vetra u blizini banje “Spa Malšamp”. Nažalost, oba putnika aviona su izgubila živote u ovoj nesreći.

Teškoće prilikom sletanja zbog jakog vetra

Prema izveštajima tamošnjih medija, pilot aviona se suočio sa teškoćama prilikom pokušaja sletanja zbog snažnog vetra koji je duvao u blizini aerodroma. Ovo je dodatno otežalo manevrisanje avionom, što je nažalost dovelo do tragičnog ishoda.

Brza reakcija vozača automobila

Nakon što je avion promašio pistu i sleteo na automobil parkiran pored auto-puta Spa-Frankoršam, vozač automobila je brzo napustio vozilo, izbegavajući tako sopstvenu tragediju. Ova brza reakcija mu je spasila život.

Avion pao na automobil

Reakcija nadležnih službi

Na licu mesta su se odmah pojavile vatrogasne ekipe, lokalna policija, ekološka policija, civilna zaštita, kao i jedinica koja upravlja valonskim aerodromima. Takođe, državni put je zatvoren za saobraćaj radi sprovođenja istrage, a aerodrom će ostati zatvoren do ponedeljka. Takođe je osnovana jedinica za pružanje psihološke podrške.

Ova tragična avionska nesreća ostavlja dubok trag i na porodicu stradalih, ali i na celokupnu zajednicu. Nadamo se da će nadležne službe uspeti da pruže odgovore o uzrocima ove nesreće i da će preventivne mere biti preduzete kako bi se smanjio rizik od sličnih incidenta u budućnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*