ŠOKANTNO!DEČAK JE MUČKI UBIJEN, OŠIŠAN DO GLAVE I STRPAN U KUTIJU: Tragovi na njegovom telu LEDE KRV

Na groblju Ajvi Hil u Sidarbruku, u samom srcu Filadelfije, uzdiže se tajanstveni nadgrobni spomenik, na kojem jasno stoji uklesano: “Nepoznato dete Amerike”. Taj kameni svedok čuva sećanje na dečaka čije telo počiva ispod njega, mališana koji je pronađen mrtav i premlaćen, zatrpan u kutiji pre više od šest decenija. Otkad je tada dobio naziv “Dečak u kutiji”, njegov identitet postao je enigma koja je godinama zbunjivala istražitelje, sve dok analize genetskog materijala nisu konačno otkrile njegovo pravo ime. Godina 2022. označila je ključni trenutak – Džozef Avgust Zareli, četvorogodišnji dečak, konačno je pronašao svoje mesto u istoriji.

Sve je počelo 23. februara 1957. godine, kada je student sa koledža La Sal prvi put primetio kutiju koja je ležala u korovu. Dok je šetao okolinom, primetio je neobičnu pojavu, glavu deteta koja viri iz kutije. Nažalost, pomislio je da je reč o lutki i nastavio svojim putem. Međutim, vesti o nestaloj devojčici iz Nju Džersija navele su ga da se vrati na mesto događaja 25. februara. Tada je otkrio jeziv prizor i odmah obavestio policiju.

Policajci su brzo stigli na mesto događaja, gde su zatekli telo malenog dečaka starog između četiri i šest godina, umotanog u ćebe, ostavljeno u kutiji koja je nekada bila dečija kolica. Bio je potpuno nag i tragovi mučenja na njegovom telu ukazivali su na surovo zlostavljanje koje ga je odvelo do smrti. Tokom šest narednih decenija, detektivi su posvetili napore razrešenju ovog misterioznog slučaja, započevši istragu od samog deteta.

Otkrivanje činjenica o dečakovom telu otkrilo je da je kosa nedavno i nasilno ošišana, sa grudama kose još uvek prisutnim na njegovom telu. Ovaj detalj dodatno je podržao teoriju da je ubica želeo da prikrije identitet nevinog dečaka. Istražitelji su takođe otkrili hirurške ožiljke na njegovom zglobu, stopalu i preponama, nagoveštavajući moguće medicinske intervencije. Zapanjujuće, stopala i desna ruka dečaka bile su plave boje, što je sugerisalo da je bio izložen vodi pre smrti.

Usprkos otkrićima i sprovedenim rekonstrukcijama lica, dečakov identitet ostao je nepoznat. Stotine hiljada letaka razasuto je širom Pensilvanije, pokušavajući privući pažnju javnosti i dobijanje ključnih informacija. Različite teorije su se pojavile, od toga da je dečak bio mađarski izbeglica do spekulacija o kidnapovanju 1955. godine ili vezi sa lokalnim karnevalskim radnicima.

Međutim, ključni preokret dogodio se 2022. godine kada je analiza genetskog materijala napokon dovela do identifikacije “Dečaka u kutiji” kao malenog Džozefa Avgusta Zarelija. Ovaj proboj značio je ne samo zatvaranje poglavlja u nerešenom kriminalističkom slučaju već i vraćanje dostojanstva i identiteta nevinom dečaku čije su poslednje trenutke obavijali misterijom i tuga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*