Zbog praznika očekuju se velike gužve na autocestama od Njemačke do Balkana!

ADAC očekuje znatno veći promet na Uskršnji ponedjeljak, 1. aprila, i dane nakon toga, kada završavaju dugi vikend i praznici

Početak uskršnjih praznika u Njemačkoj postoji mogućnost od velikih saobraćajnih gužvi.

Svi koji putuju ovog vikenda mogu očekivati ​​primjetno veći promet i veće gužve nego prethodnih vikenda na njemačkim autoputevima.

Jedanaest saveznih država i neke susjedne države sada počinju s uskršnjim praznicima, što posebno utiče na autoputeve i najvažnije putne pravce u metropoli u petak popodne i subotu.

Zatvaraju se škole u Bavarskoj, Baden-Württembergu, Berlinu, Brandenburgu, Hesenu, Meklenburgu-Zapadnoj Pomeraniji, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Rajni-Palatinat, Saarlandu, Saksoniji-Anhaltu i Tiringiji. Hamburg, Bremen i Donja Saksonija su na odmoru već nedjelju dana.

Većina turista odlazi u Alpe, južne zemlje ili obalu. Međutim, iskustvo pokazuje da mnogi i dalje ostaju kod kuće vikendom pred Uskrs, pa će ukupna gužva ovog vikenda biti manja nego na sam Uskrs.

U proljeće opet ima više gradilišta na autoputevima pa je za očekivati ​​i veći prekid saobraćaja.

Najveći rizik od zastoja je u petak, 22. marta, od 13 do 19 časova, u subotu, 23. marta i nedelju, 24. marta, od 8 do 12 časova i od 16 do 20 časova.

Saobraćajne gužve u Njemačkoj narednih dana…
A1 Hamburg – Bremen – Dortmund – Keln

A1/A3/A4 Kelnski prsten

A2 Oberhausen – Dortmund – Hanover

A3 Oberhausen – Frankfurt – Würzburg – Nirnberg – Passau

A4 Kirchheimer trougao – Erfurt – Drezden

A5 Hattenbacher trokut – Frankfurt – Karlsruhe – Bazel

A6 Mannheim – Heilbronn – Nirnberg

A7 Hamburg – Hanover – Kassel – Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte

A7 Hamburg – Flensburg

A8 Karlsruhe – Štutgart – Minhen – Salcburg

A9 Berlin – Nirnberg – Minhen

A10 Berlinski prsten

A61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen

A81 Stuttgart – Singen

A93 Intalni trokut – Kufstein

A95/B2 München – Garmisch-Partenkirchen

A99 Obilaznica Minhena

Prognoza zastoja u saobraćaju za Uskrs (od 28. marta do 1. aprila)
Bez obzira na sjever ili jug: tokom dugog uskršnjeg vikenda (od 28. marta do 1. aprila) postoji velika mogućnost od saobraćajnih gužvi na njemačkim autoputevima u svim smjerovima. Cijela Njemačka je u pokretu, na rasporedu su putovanja na odmor u inostranstvo, posjete rodbini, kratki izleti i izleti u okolinu po lijepom vremenu. Destinacije za vozače automobila su i viši centri za zimske sportove u Alpima i Sjevernom i Baltičkom moru.

Očekuje se da će na Veliki četvrtak, 28. marta , – u 2019. je ovaj dan bio jedan od pet najprometnijih dana u godini – biti najviše gužvi tokom uskršnjih praznika. Mnogi putnici će se vraćati kući, a vozači će biti na putu svojim porodicama ili rođacima. Veliki petak, 29. marta, i Velika subota, 30. mart također vjerovatno neće biti bez saobraćajnih gužvi.

ADAC očekuje znatno veći promet na Uskršnji ponedjeljak, 1. aprila, i dane nakon toga, kada završavaju dugi vikend i praznici u Hamburgu, Bremenu, Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji, Donjoj Saksoniji, Rajni-Palatinat i Saksoniji-Anhaltu. Najmanje gužvi na autoputevima biće na Uskrs, 31. marta .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*