KOŠARAC NA VOLEJ DOČEKAO KONAKOVIĆA: AKO SE BAKIR NALJUTI..

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, oštro je replicirao na izjave šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića, ističući kako se Konaković ne bi našao na poziciji koju trenutno obavlja da nije bilo podrške Republike Srpske za njegovo imenovanje u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Na društvenoj mreži Instagram, Košarac je naglasio da je lakše liderima Trojke da kritiziraju odluke u Republici Srpskoj nego da se pozabave svojim unutarnjim problemima, ali da imaju posla preko glave.

“Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u RS-u. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama kao ni u robnoj razmjeni”, rekao je Košarac.

“Također, naglasio je kako je Trojka konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice. ‘No, RS nema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je RS uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama s Trojkom’, poručio je Košarac.

Elmedin Konaković je u svojoj izjavi komentirao odluku Narodne skupštine Republike Srpske o legalizaciji isplate plaća u gotovini, ističući kako su zbog sankcija došli u fazu da legaliziraju isplatu plaća “na ruke”.

“Došli su u fazu da zakonima odobravaju ‘platu na ruke’. Naredna faza je novi član koji propisuje ‘dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate’. Sve dok svijetom hara digitalizacija”, napisao je Konaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*