Detalji koji su pomogli rasvijetliti zločin: Na dan nestanka Danke Ilić 17 automobila ušlo u selo, a dva su bila ključna

Od 17 automobila koji su ušlo u selo u kojem je nestala Danka Ilić dva su bila ključna.

Na dan kada je dvogodišnja Danka Ilić nestala u Banjskom Polju u selo je ušlo 17 vozila, utvrdila je srpska policija, a samo su dva izašla iz Banjskog Polja do dolaska policije i postavljanja punktova.

Gledajući njihovo kretanje, policija je uspjela suziti potragu za djevojčicom, pa je tako identificirano službeno vozilo vodovoda kojim su dvojica osumnjičenih udarila malu Danku, a potom se riješila njezina tijela.

“Tog dana na teritorij Banjskog Polja u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla iz Banjskog Polja do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično što su 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili, u dvorištu obitelji Ilić, prešli za pet i pol minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minutu i 40 sekundi na deponiju”, objasnio je srpski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

Pregledavanje sigurnosnih kamera mještana bio je jedan od ključnih poteza policije nakon što je majka prijavila nestanak djevojčice. Osim automobila osumnjičenika kamere su snimile su i još jedno vozilo koje je policiji bilo sumnjivo.

“Na snimci se vidjelo da u 13:10 sati našom ulicom prolazi majka s djecom. Onda je u međuvremenu prošao automobil koji se vidi na snimci. Kasnije je prošao i otac s policijom, koji se isto vidi na snimci”, objasnila je vlasnica kamere reporterima portala Nova.rs.

Osumnjičenici Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su u policiji priznali da su automobilom udarili Danku, a potom tijelo bacili na deponij, sumnjiče se da su počinili teško ubojstvo. Trenutačno se nalaze u pritvoru i još uvijek ne otkrivaju gdje su sakrili tijelo. Policija je u međuvremenu privela i Radoslava Dragijevića i Dalibora Dragijevića, Dejanove oca i brata. Međutim, Dejanov brat Dalibor preminuo je u pritvoru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*