Telo devojčice nađeno zabetonirano u podrumu, ovo je bio ključni dokaz da se utvrdi identitet žrtve

Telo je pronađeno u strašnom stanju, vezano električnim kablom.

U februaru 2003. godine radnici koji su pripremali podrum jedne zgrade na Menhetnu za rušenje naišli su na jezivo otkriće – skelet tinejdžerke umotan u tepih i zakopan u betonsku grobnicu.

“Žrtva je bila vezana električnim kablom. Zlatni pečatni prsten sa ugraviranim inicijalima PMcG pronađen je među njenim ostacima, zajedno sa grudnjakom, novčićem iz 1969. i zelenim plastičnim vojnikom igračkom”, rekao je detektiv Rajan Glas iz njujorške policije za “CNN”.

Više od dve decenije, nepoznata žrtva je nosila nadimak “Midtaun Džejn Do” jer je pronađena u naselju Hels Kičen u Njujorku. Ali ove nedelje, istražitelji su konačno otkrili njen identitet. To je Patriša Ketlin Mekglon, 16-godišnjakinja koja je živela u Bruklinu.

Istražitelji veruju da je Patriša ubijena krajem 1969. ili početkom 1970. i sahranjena u podrumu zgrade. Uz naprednu forenziku, utvrdili su identitet njenih roditelja i gde su živeli u Bruklinu, i pretražili lokalne javne dokumente. Policija je pronašla mnoštvo informacija uključujući njenu krštenicu i školske knjige, dajući istražiteljima uvid u poslednje godine njenog života.

“Brojni forenzički testovi povezali su njen DNK sa nekoliko ljudi, uključujući i majku žene ubijene u napadima u Njujorku 11. septembra 2001. godine”, rekao je detektiv Glas.

Patriša je sahranjena ispod noćnog kluba koji je bio popularan 1960-ih godina. Građevinski radnici 2003. godine postavljali su betonsku ploču u zadnjem delu zgrade kada se lobanja otkotrljala. Zatim su iskopali ostatak skeleta u blizini.

Decenijama ranije, otprilike u vreme kada se verovalo da je Patriša ubijena , u zgradi se nalazio popularan noćni klub “The Scene”. Mesto za rokenrol, koje je vodio mladi preduzetnik po imenu Stiv Pol. To je bilo popularno mesto 1960-ih i bilo je domaćin nastupa “The Doors” i Džimija Hendriksa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*