DOBIVATI 300 EURA MJESEČNO: Ovo mjera sada vrijedi u Njemačkoj tri godine

Dobivati 300 eura mjesečno tri godine: to je sada moguće u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji pod određenim uvjetima. Tko će dobiti novac od Zaklade RAG?

Savezna zemlja Sjeverna Rajna-Vestfalija želi zadržati buduće učitelje za rad u “izazovnim školama” u Ruhrskoj oblasti. Odlučili su stipendirati studente odgojnih znanosti.

Zaklada RAG u tu svrhu je osigurala 1,5 milijuna eura. Budući učitelji mogu primati dodatnih 300 eura mjesečno tri godine.

Tko ima pravo na program stipendiranja?

Program stipendiranja pruža financijsku potporu studentima na Sveučilištu Ruhr Bochum, Sveučilištu Duisburg-Essen i TU Dortmund u njihovim studijama. Od 2024. i 2025. 140 studenata s različitih katedri za učitelje bit će podržano s 300 eura mjesečno tijekom svog prvostupanjskog studija.

Oni također dobivaju ciljanu pripremu za njihov kasniji angažman u određenim školama u Ruhrskoj oblasti. Tijekom studija pomažu i kao asistenti u nastavi u kasnijim “izazovnim školama”.

Takozvani “školski društveni indeks” određuje koje se škole smatraju “izazovnim”, a koje ne.

Škole će dobiti traženu potporu

Nakon završetka magisterija, stipendirani studenti bi trebali završiti praksu u školi na izazovnoj lokaciji u Ruhrskoj oblasti.

Ministrica školstva Dorothee Feller objašnjava: „Ova stipendija će osigurati pravedne obrazovne mogućnosti čak i u izazovnoj situaciji na Ruhrskom području”.

Cilj je također suzbiti nedostatak nastavnika u školama u Ruhrskoj oblasti.

Studente koji primaju stipendiju treba podržati dok ne diplomiraju, a zatim ih zadržati u Ruhrskoj oblasti, objašnjavaju njemački mediji.

Fenix-magazin/SČ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*