‘Đorđa su htjeli da zapale bakljom’: Poznanik preminulog brata Vojina Mijatovića tvrdi – dva svjedoka vidjela su šta se desilo!

“Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave… Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovjek je bio, brižan. Imao je dvoje djece”

Đorđe Mijatović (37) preminuo je juče u Urgentnom centru od povreda glave koje je zadobio kada je izašao na igralište da odbrani sina, a kako poznanik Mijatovića tvrdi za Blic, njemu su povrede nastale od huligana koji su ga udarali u glavu, a htjeli su i da ga zapale bakljom!


Mijatović je preminuo na realizaciji. Ljekari nisu uspjeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu sljepoočnice. Upravo taj udarac, kako je rekao izvor Blica, izazvao je pucanje lobanje što je dovelo do epi napada i infarkta.


– Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom – kaže poznatnik Mijatovića.


Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave.


– Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovjek je bio, brižan. Imao je dvoje djece – kaže sagovorenik Blica.


Kako tvrdi, dva svjedoka vidjela su šta se dogodilo na igralištu u ulici Dragice Končar.


Šta je ispričala supruga preminulog


Do sukoba je došlo, kako je ispričao ministar Ivica Dačić, a prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli da vrate loptu.


– Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla, saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gd,e je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje – kaže Dačić.


O smrti Đorđa MIjatovića, brata potpredsednika Vlade Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, oglasilo se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, a njegovo saopćenje pročitajte ovdje.

(DEPO PORTAL/ad)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*