‘Netko nam je sve ovo namjestio.‘ Otac osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke po izlasku iz pritvora šokirao izjavom

Otac prvoosumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić (2), Radoslav Dragijević, izašao je danas iz zatvora nakon dva mjeseca, a za Kurir je otkrio kako se osjeća nakon svega i što misli o krivnji i umiješanosti svojih sinova u strašan zločin kraj Bora u Srbiji.

  • Jutros sam izašao iz zatvora, što da vam kažem, proveo sam tamo dva mjeseca, bilo mi je teško, izgubio sam sina i ženu, vratio sam se u praznu kuću, nikog da me pozdravi. Ne znam što ću prije, sjedim, gledam u zidove i plačem – kroz suze je počeo Radoslav priču za Kurir.

Kako je rekao, boravak u zatvoru mu je iz dana u dan postajao sve teži, a jednom prilikom stražari su uspjeli spriječiti užasan ishod, s obzirom na to da ga je jedan od zatvorenika napao.

  • Jedan me pokušao pretući, srećom su ga spriječili. Ali ostanak tamo je i dalje bio težak, ispitivali su me, išao sam na poligraf, pao sam prvi put na njemu, ali su mi postavljali svakakva glupa pitanja. Od toga jesam li kopao usred noći i premiještao tijelo, gdje je dijete, ali što da kažem kad ništa ne znam. Bolestan sam, što bi se reklo s jednom nogom u grobu, ne mogu ni doma ništa kopati, a kamoli da odem usred noći i nešto kopam – kaže Radoslav, a na pitanje što misli o o krivnji svojih sinova i njihovoj umiješanosti u ovaj strašni zločin, kaže:
  • Ne mogu vjerovati, stvarno ne mogu, ali vjerujte više ne mogu vjerovati ni sebi, otkud ja znam što su moji sinovi radili i jesu li u tome sudjelovali? Da budem iskren, mislim da je sve ovo namještaljka, netko nam je sve ovo namjestio, ali sada je gotovo – rekao je Radoslav kroz suze.

Naime, kako je objasnio, prvo što mora učiniti je podići novac od sina, kako bi pokrio sve troškove koje ima, a drugo, kako kaže, mora otići liječniku što prije zbog zdravstvenih problema koje ima.

  • Moram podići novac od sina, nemam od čega živjeti. Drugo, moram kod doktora i moram pitati susjede da me voze, a ja ću im morati platiti, neće me nitko voziti besplatno, ne mogu sam – rekao je Radoslav i otkrio da je jednom uspio vidjeti uhićenog sina u Zaječaru jednom prigodom, kao i na ženinom pogrebu.

– Vidio sam Dejana u Zaječaru, propao je, ništa ne govori, ne znam što mu kroz glavu prolazi, nadam se da sve ovo nije istina, ali tko zna – dodao je stariji Dragijević.

Podsjetimo, Danka Ilić ubijena je 26. ožujka ove godine. Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP “Vodovod” Bor, koji se nalaze u pritvoru. Radoslav Dragijević (73) uhićen je 6. travnja zbog sumnje da je sinu Dejanu pomogao premjestiti tijelo djevojčice koju je, prema vlastitom priznanju, prethodno rukama udavio.

S Radoslavom je uhapšen i njegov drugi sin, Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama Policijske uprave Bor. Nedugo nakon Daliborove sahrane, majka braće Dragijević i supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana, preminula je. Na njezinom pogrebu došli su u pratnji policije i Dejan i Radoslav, a zadržali su se samo pet minuta i zapalili svijeću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*