DELIĆ O NAPADU NA ZAHIRAGIĆA: REKAO SAM MU “MARŠ”, ON NE RAZUMIJE JEZIK ARGUMENATA

Haris Zahiragić (SDA) jučer je na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH bio izložen uvredama i fizičkom napadu, a danas se oglasio i ministar u Vladi FBiH Adnan Delić koji ga je verbalno napao i mrškao.

“Nakon što sam objasnio kako funkcioniše pravni sistem u FBiH i podsjetio na 80 miliona KM novca penzionera koji je ostavila Vlada Fadila Novalića, Delić mi je sa svog mjesta rekao ‘Marš!’ , mali diktator, koji pokazuje ozbiljne znakove još ozbiljnijih dijagnoza, nije se tu zaustavio nego me je nastavio vrijeđati i nazivati seljakom”, rekao je Zahiragić.

Delić je danas rekao kako jeste mršnuo Zahiragića i da bi opet na isti način uzvratio na “uvrede i maltretiranje”.

“Jesam rekao Zahiragiću ‘Marš’ i opet bih na isti način uzvratio na uvrede i maltretiranje. Jer on i njemu slični i ne razumiju drugi jezik. Argument je za njih nepoznata riječ u leksikonu kovanica koje sami smišljaju da sve nas u zamišljene torove smjeste. Jer to je njihov način rada. Oni drugačije ne znaju”, stava je Delić.

Delić kaže da ga nije stid njegovog života te naglašava da se školovao i uporedo radio.

“Ponosan na svoje radno iskustvo i staž jer sve sam postigao svojim radom i zalaganjem. Nisam se zapošljavao po principu stranačke pripadnosti, niti sam ikada uzeo išta što mi ne pripada. Izašao sam na izbore i povjerenjem građana krenuo graditi svoj put. I neću dopustiti da se iko, pa ni penzioneri, dok ja imam priliku da odlučujem, iskorištavaju u predizbornim igrankama. Nema amandamana na Zakon PiO u izbornoj godini i neće ih biti, i to je zaključak oko kojeg smo se složili svi; i Vlada i predzavnici penzionera, ma koliko se populisti trudili da ih bude jer ne gradi se sistem na kupovini socijalnog mira i izbornih pobjeda”, navodi Delić.

Kaže i da će laž o 79,5 miliona posebno razjasniti u narednom periodu.

Kaže i da su počela skupljanja glasova od penzionera.

“A dušebriznici izmjenu Zakona o PiO koja se mijenja u hitnom postupku, jer je riječ o izvršavanju presude Ustavnog suda, žele u izbornoj godini iskoristiti za skupljanje glasova. Skoro pola miliona penzionera nije mali kapital i treba ga ozbiljno iskoristiti za veliki povratak na političku scenu. Jer dragi penzioneri, mladi, zaposleni i nezaposleni, svi ste vi samo mali glasački listići. I to ste već čitavih tri decenije za lažne patriote i priključne političke satelite. Svi vi ste sada neophodni da se oni vrate u sedlo, da ponovo zauzme pozicije vlasti i odlučuje u koju zemlju svijeta ćete vi ići zarađivati za život dok oni krčme tamo gdje smo ih prekinuli prije nešto više od godinu dana”, kaže Delić.

Kaže da su krojili zakone koji su donijeli hiljade penzionera koji jedva preživljavaju, zaposlene koji od svoje plate ne mogu spojiti kraj s krajem, djecu koja završe fakultete i postaju statistika u službama za zapošljavanje.

“Sve su nam to u amanet i nasljeđe ostavili i sad pametuju sa tribina skupština i parlamenta, fb zidova i svojih režimskih medija. Na sreću, sve je manje onih koji vjeruju u maglovita obećanja i bajke perjanica koji samo bajke i znaju pričati. I to loše. Uglavnom. Ako su toliko dobro radili i svima nama blagostanje obezbijedili, zašto onda svi traže bolje uslove i žale se da su godinama zanemareni i od vlasti nasamareni. I penzioneri. I borci. I invalidi. I bolesni. I mladi. I zaposleni. I poduzetnici. Svima su zakoni skrojeni tako da ih guše i stežu. Jesmo li ih donosili mi ili oni, poznavatelji pravnog sistema Federacije”, rekao je Delić.

pixel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*