Masovna tuča SNSD-ovaca na koncertu pjevačice iz Srbije kojeg je organizovao Đajić

Nadležni se o ovom slučaju nisu oglašavali, ali zato jesu iz PDP-a i to poslanice u NSRS Tanja Vukomanović i Mirna Savić Banjac

Na YouTubeu se pojavio kratki snimak tuče u multimedijalnoj sali SNSD-a. Riječ je o svađi mladih koji su se prije nekoliko dana posvađali i potukli u prostorijama ove stranke u Banjoj Luci prilikom održavanja koncerta.

Naime, koncert je održala srbijanska pjevačica Teodora Džehverović kojeg je organizovao šef banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić koji je i direktor banjalučkog Kliničkog centra i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).

Nadležni se nisu oglasili
Televizija BN piše da nije prvi put da se u Multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca u kojem su smještene prostorije Gradskog odbora SNSD-a održavaju koncerti regionalnih pjevača, a na kojima često bude i incidentnih situacija.

Međutim, ovaj posljednji incident se pretvorio u masovnu tučnjavu kako je i vidljivo na videosnimku.

Nadležni se o ovom slučaju nisu oglašavali, ali zato jesu iz PDP-a i to poslanice u NSRS Tanja Vukomanović i Mirna Savić Banjac.

Pitale su Vladu RS šta zapravo jedan funkcioner još treba napraviti kako bi bio smijenjen sa funkcije te da li iko može zaustaviti moralno posrnuće društva u kojem ljekari podržavaju konzumaciju alkohola među maloljetnicima.

-Da li je normalno da ljekari promovišu takve obrasce ponašanja i to na zabavama na kojima često dolazi do nasilja, a prema riječima mladih na tim okupljanjima često reaguje i Hitna pomoć zbog trovanja alkoholom. To se sve dešava u centru grada i nijedna institucija ne reaguje? Da li ćemo oguglati i na ovo moralno posrnuće? Društvenim mrežama kruže snimci nasilja iz multimedijalne sale SNSD, sale najveće političke stranke u najvećam gradu Republike Srpske, kakve to vrijednosti promovišu?, rekla je Vukomanović.

Pozvala je Vladu RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Ombudsmena za dječija prava da reaguju.

“Djeca se truju alkoholom”
-Pitam ministra zdravlja da li je njemu normalno da jedan ljekar organizuje zabave na kojima se djeca truju alkoholom? Sigurna sam da nema ništa dobro da kaže o tome, pitala je ona.

Poručuje da osim kršenja svih zakonskih načela, ovdje su pogažena i moralna načela, u kojoma se normalizuje opijanje omladina uz vulgarne tekstove.

Istog stava je i Savić-Banjac koja poručuje da je jedini logičan slijed svega jeste smjena i razrješenje dužnosti direktor Đajića.

Savić Banjac je pozvala nadležne da reaguju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*