Zastoji i gužve u prometu! Na Bajakovu kolona 5 kilometara, nije bolje ni na autocestama

Velike su gužve u prometu na pojedinim dionicama autocesta, ponegdje u oba smjera, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima

Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, javlja HAK te poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići velika je gužva između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo u oba smjera, povremeno se vozi u kolonama u pokretu s mogućim kratkotrajnim zaustavljanjem

Također, kolona vozila je ispred tunela Brezik u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom, kolona je oko 3 kilometra, povremeno se prekida promet u tunelu Plasina u smjeru Zagreba.

Foto: HAK
Zastoji su i između čvora Ogulin i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika 4 kilometra, a između tunela Čelinka i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona je oko 5 kilometara.

KIŠA RADI DODATNI KAOS
Gdje god kreneš, gužva! Na Lučkom kolona 10 km, zastoji prema moru, čeka se na granici
Gdje god kreneš, gužva! Na Lučkom kolona 10 km, zastoji prema moru, čeka se na granici
Na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 kilometar, a proteže se i u Sloveniju. Bolja situacija nije ni na A3 Bregana-Lipovac (uključujući i zagrebačku obilaznicu).

Na A9 Istarski ipsilon pojačan je promet u smjeru Slovenije, kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Usporen je promet između čvora Veprinac i čvora Matulji u smjeru Rijeke.

STANJE U PROMETU
Kod Rijeke se vozi usporeno zbog sudara, auto u kvaru u Svetom Roku, gužva u Zagrebu
Kod Rijeke se vozi usporeno zbog sudara, auto u kvaru u Svetom Roku, gužva u Zagrebu
Bolja situacija nije ni na državnim cestama, tako na staroj karlovačkoj cesti je usporen promet na području Klinča Sela i Jastrebarskog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*