JEZIVA TRAGEDIJA: Popularan glumac (46) PRONAĐEN MRTAV u automobilu – UMRO U NAJVEĆIM MUKAMA, ovo su svi detalji nesreće

Njegova sestra je otkrila da se dugo borio protiv depresije i bipolarnog poremećaja.

Bivša dečja zvezda Bendži Gregori, najpoznatiji po ulozi u seriji “Alf”, preminuo je u 46. godini.

Njegova sestra Rebeka je za TMZ izjavila da je telo njenog brata pronađeno u automobilu na parkingu u Arizoni otprilike pre mesec dana, 13. jula.

Rebeka je otkrila da je Bendži dugo bolovao od depresije, bipolarnog poremećaja i nesanice, i često danima nije spavao. Njegovi bliski prijatelji veruju da je zaspao u autu i preminuo od toplotnog udara, jer su temperature u Arizoni tih dana dosezale oko 42 stepena Celzijusa. Tačan uzrok smrti se još uvek istražuje, a pored Bendžija je pronađen i njegov pas Hans, koji je takođe uginuo.

Bendži Gregori je od 1986. do 1990. godine igrao Brajana Tanera u seriji “Alf”. Nakon toga je nastavio da se bavi glumom, ali nije imao značajnije uloge. Glumu je napustio 2003. godine, i tada se pridružio mornarici, a kasnije je diplomirao na umetničkoj akademiji u San Francisku.

Mnogi obožavatelji se opraštaju od Bendžija putem društvenih mreža.

Ukoliko se ispostavi da je glumac zaista preminuo od toplotnog udara, on je prošao kroz mučne faze. Neurolog dr Miodrag Manigoda tokom gostovanja u Jutarnjem programu na TV Prva, objasnio šta je zapravo toplotni udar i koji simpotmi upozoravaju na njega. Doktor je otkrio kroz kakve faze prolazi organizam kada su napolju visoke temperature.

– Pojam toplotnog udara u kolokvijalnom govoru koristimo za negativan efekat visoke spoljašnje temperature na ljudsko zdravlje, ali uskomedicinski toplotni udar je medicinsko stanje koje je krajnja faza negativnog aspekta izuzetno visokih spoljnih temperatura na ljudski organizam, koji trpi zbog pregrevanja tkiva i organa. U stanju toplotnog udara dolazi do oštećenja mozga i centralnog nervnog sistema, što uz razvitak sistemskog zapaljenskog odgovora u organizmu i imunoloških poremećaja koji prate visoke spoljne temperature na ljudski organizam dovodi do začaranog kruga događaja koji nažalost u vrlo visokom procentu kada se javi klinička slika pravog toplotnog udara dovodi do smrtnog ishoda i izuzetno je komplikovano za lečenje – pojasnio je neurolog.

On je istakao da je zato važno uvesti pojam bolesti pregrevanja organizma, koja se javlja usled visokih spoljnih temperatura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*